• Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • English
 • Verksted og vedlikehold

  Kallax Flyg har egen flyverkstedtillatelse i henhold til EU-kommisjonens forordning No 1321/2014 Del-145. Tilstandsnummer SE.145.0030

  Teknisk vedlikehold

  Vi utfører vedlikehold på alle våre helikopter med egne teknikker for å redusere stillestående helikopter og maksimere tilgjengeligheten. Vi kan til og med ta imot eksterne kunders helikopter, fly eller komponenter.

  For mer informasjon om hvilke helikopter, fly og komponenter som vi reparerer – kontakt oss gjerne på +46 980-810 00.

  Vi utfører avtalt vedlikeholdsarbeid følgende plasser:

  Piteå-Långnäs

  Hovedbasen ligger på Piteå-Långnäs flyplass. Her har vi tilgang til store og romslige lokaler, sjøflyhavn med rampe samt landingsbane.

  • Vedlikehold på baser, hovedsakelig større tilsyn, reparasjoner og komponent jobb.
  • Linje vedlikehold, løpende mindre vedlikeholdsarbeid på samtlige helikopter.
  Kiruna, Kurravaara

  Satelittbasen Kiruna ligger i Kurravarra. Her har vi tilgang til et fint verkstedslokale samt sjøflyhavn med opptaksrampe.

  • Linje vedlikehold, løpende mindre vedlikeholdsarbeid på samtlige helikopter.

  VEDLIKEHOLD UTENFOR BASER

  For linje vedlikehold på andre plasser enn egne baser har vi en fullt utrustet og godkjent servicebuss. Den er godkjent i henhold til EASA Del-145 kun til dette formålet.

  LUFTDYKTIGHET

  Kallax Flyg AB har en egen luftdyktighetsavdeling (CAMO) lisensiert i henhold til EU-kommisjonens forordning No.1321/2014 Del-M. Lisensnummer SE.MG.0030. Her overvåkes og fornyes luftdyktigheten hos våre helikopter. Organisasjonen kan også hjelpe eksterne kunder med deres luftdyktighet.

  SAFRAN Helicopter Engines

  Kallax Flyg har en såkalt ”service by the hour”-avtale med SAFRAN Helicopter engines. Dette innebærer at vi får reservedeler og komponenter til våre turbinmotorer innen 24 timer etter bestilling.

  Airbus Helicopters

  Kallax Flyg har avtale med Airbus Helicopters. En avtale som gir oss mulighet til å bestille reservedeler og komponenter direkte fra Airbus Helicopters, uten mellomledd.

  Robinson Helicopter Company

  Kallax Flyg AB er et Robinson Helicopter Company R44 Service Center. Dette betyr at vi har direkte kontakt med produsenten til alt fra reservedeler til teknisk support. Vi kan utføre opp til 12-årskontroller og 2200 timer tilsyn på R44. Både våre egne helikopter og eksterne helikopter. Vi kan til og med distribuere reservedeler

  webb adress